Mijn naam is Ellemieke Hofland-Meijer (1 juli 1979) .

Ik ben getrouwd met Jos en heb 3 zonen: Jord (2005), Matthijs (2006) en Steef (2009). Wij zijn een sportief gezin. Ik heb bijna 25 jaar actief zelf gebasketbald. Nu doe ik aan fitness. Mijn mannen voetballen, basketballen en schaatsen. Bewegen staat voor mij voor plezier, samen en gezondheid.

Zelf geef ik ook al lange tijd basketbaltraining aan kinderen onder de 10 jaar. Door middel van spelletjes leer ik ze de basis van het basketbal. Plezier staat voorop. Hoe meer plezier, hoe meer de kinderen gemotiveerd zijn om de vaardigheden te leren die ze nodig hebben.Ook heb ik kampen georganiseerd en organiseer ik het basisschool-basketbaltoernooi in de gemeente Velsen.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik ook voor IVIO, de wereldschool. In dit werk begeleid ik leerlingen met de basisschoolleeftijd en hun ouders, die samen in het buitenland wonen. De focus ligt voornamelijk bij lessen voor het vak Nederlands. Door dit werk hou ik contact met de lesstof en kan ik praktische tips geven om het leren leuker te maken.

Ik heb altijd al veel plezier gehad met het geven van bijles. In de tijd dat ik mijn VWO op Het Ichthus College deed, heb ik leerlingen van de MAVO bijles gegeven. Toen al zocht ik naar wat een leerling wel kon en waar het nog hulp bij nodig heeft.

Na de pabo heb ik in 2001 de opleiding voor Motorisch Remedial Teaching gedaan. Hierdoor kan ik kinderen begeleiden die motorisch minder vaardig zijn. Dit geldt voor de grote motoriek en voor de kleine motoriek (schrijven).

Ik ben 16 jaar leerkracht geweest op een reguliere basisschool. in die jaren heb ik ervaring opgedaan in de groepen 1 t/m 8. Daarnaast zat ik in  de MR, was ik schrijfcoördinator op school en verbinder met de Mythylschool. Dit is een school voor kinderen met een lichamelijk beperking. Zij zijn een expertise centrum gericht op de motoriek en de ontwikkeling van kinderen. 

Ik vind het heel belangrijk dat een leerling gezien wordt. Ook ga ik uit van een positieve benadering. Het is belangrijk te ontdekken wat kinderen al kunnen en waar ze nog hulp nodig hebben. Ik ben praktisch en creatief, wat ik inzet bij het zoeken naar een uitleg dat bij een kind past.